Orașul Botoșani

Vinde!

Botoșani în imagini

Orașe înfrățite

Localitățile înfrățite cu municipiul Botoșani.

Laval (Canada)

Înfrăţirea municipiului Botoşani cu oraşul canadian Laval a însemnat o premieră în istoria relaţiilor dintre cele două ţări. Evenimentul desfăşurat pe data de 16 octombrie 2007 a avut loc la Primăria Laval ca urmare a invitaţiei pe care primarul oraşului Laval, Gilles VAILLANCOURT a adresat-o municipalităţii botoşănene. Înfrăţirea celor două oraşe se datorează unui botoşănean de succes stabilit în Canada, respectiv domnului Vania ATUDOREI, preşedintele Asociaţiei Românilor din Laval.

Karaman (Turcia)

Relaţiile cu Europa, cu ţările care fac parte din acest continent reprezintă o componentă de bază a politicii externe a Turciei. În acest context se înscrie proiectul de cooperare între localitatea Karaman şi municipiul Botoşani.

Ca o apreciere generală, se poate spune că Botoşanii şi Karamanul au în comun dorinţa de cooperare în domenii cum ar fi: economic, administraţie publică locală, invăţămant, cultură, sport, social… pe fondul unor contacte stabilite cu prilejul demarării parteneriatului din cadrul Programului Comenius Regio, a vizitelor de lucru efectuate de către membrii echipei atât la Botoşani, cât şi la Karaman şi a întâlnirilor oficiale avute la Instituţia Prefectului – Județul Botoşani şi la cea a Guvernatorului provinciei Karaman.

Calendarul procedurii de infrăţire a început de la primele întâlniri din luna iulie 2011, a continuat cu obţinerea avizelor oficiale din partea Ministerului Afacerilor Externe şi cel al Ministerului Administraţiei şi Internelor și aprobarea de principiu a documentului Inţelegerea de cooperare intre municipiul Botoţani din Romania şi oraşul Karaman din Republica Turcia în cadrul şedinţei Consiliului Local din data de 31 Ianuarie 2012. În paralel oficialităţile turce au intreprins acţiuni similare.

Semnarea oficială a documentelor de cooperare a avut loc la Botoşani , în data de 14 Martie 2012.


Sursa: Primăria Municipiului Botoșani.

Leave a Comment

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.