Orașul Botoșani

Învață!

Botoșani în imagini

Spitalul de Recuperare Sfântul Gheorghe Botoșani

Unitatea medico-sanitară cu paturi și ambulatoriul de specialitate, denumite în prezent Spitalul de Recuperare Sfântul Gheorghe Botoșani, a fost înființată în anul 1980, într-o clădire fostă unitate de învățământ cu săli de clasă, din nevoia de a asigura asistența medicală unitară în ambulatoriu și în secții cu paturi pentru bolnavii cu necesități de recuperare medicală a aparatului locomotor (posttraumatice, reumatice și neurologice).

Denumirea și competentele de specialitate conferite unității au fost diverse: Spital de Specialitate, Spitalul Nr. 2, Spital de Zonă Industrială, Spital de Recuperare medicală… si au fost determinate de conjunctură, de politica sanitară, de situația geografică, de afilierea unor secții (pavilioane distincte de corpul principal) cu specialități diverse. Astfel, în componența spitalului, au intrat, pe perioade diferite, diferite secții: Secția exterioară de bolnavi cronici Vârful Câmpului, Sectia județeană de dermatologie, Secția județeană de pneumoftiziologie, Secția județeană de boli contagioase, Secția județeană de oncologie, Secția de medicină internă, Secția de neurologie, Policlinica industrială cu cabinete de întreprindere afiliate…

Structura cea mai stabilă si care a asigurat coloana vertebrală a Spitalului de Recuperare Sfântul Gheorghe Botoșani în tot acest timp, a fost Secția de recuperare medicală și Baza de fizioterapie, celelalate structuri cu paturi sau ambulatoriul regrupându-se sub alte unități sanitare din municipiu sau județ sau pur și simplu dispărând.

Stabilitatea în timp a acestei unități sanitare de recuperare medicală cu paturi a oferit pacienților posibilitatea accesului la o gamă largă de servicii medicale pentru afecțiunile aparatului locomotor și un pol sigur de adresabilitate la nivel județean.

În decursul anilor de existență a specialității de recuperare medicală într-un sistem integrat și coerent funcțional (sectii cu paturi, ambulatoriu de specialitate și baza de fizioterapie) s-a permis accesul facil, unic pe județ a pacienților cu suferințe locomotorii și necesități de recuperare medicală la servicii medicale de calitate.

Structură

Structura Spitalului de Recuperare Sfântul Gheorghe Botoșani.

Ambulator de specialitate

 • Cabinet de medicină internă
 • Cabinet de reumatologie
 • Cabinet de neurologie
 • Cabinet de ORL
 • Cabinet de oftalmologie
 • Cabinet de recuperare, medicină fizică şi balneologie
 • Cabinet de geriatrie şi gerontologie

Secția de recuperare, medicină fizică și balneologie I

Medicina fizică şi balneologia formează o specialitate medicală de sine stătătoare care se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea, tratarea şi managementul reabilitării pacienţilor cu afecţiuni dizabilitante, probleme musculo-scheletice sau neurologice, dezechilibre ale aparatului locomotor…

În cadrul sectiei se acordă servicii de recuperare medicală a afecțiunilor aparatului locomotor de natură reumatologică si neurologică.

Secția de recuperare, medicină fizică și balneologie II

Compartimentul reumatologie

În cadrul secției sunt tratate următoarele categorii de afecțiuni: artrite reumatoide acute, subacute și cronice, colagenoze, artroze.

Compartimentul geriatrie – gerontologie

În cadrul acestei secții se tratează sindroame simple și intricate de tip degenerativ, psihice și / sau somatice involutive legate de vârsta de peste 65 ani.

Camera de gardă

Camera de gardă este locul în care se prezintă urgenţele şi în care se acordă consultaţii bolnavilor ambulatori. Aici se efectuiaza anamneza, examenul clinic preliminar, măsurarea semnelor vitale, putându-se solicita consulturi de alte specialităţi în vederea precizării diagnosticului pe baza căruia se stabileşte conduita ulterioară: internare, tratament ambulatoriu, trimitere spre altă unitate sanitară.

Spitalizare de zi

Spitalizarea de zi este un serviciu de care pot beneficia toți pacienții asigurați care necesită investigații amănunțite pentru diagnosticarea unei afecțiuni, monitorizarea afecțiunilor cronice care nu se pot realiza în ambulator, efectuarea anumitor tratamente.

Farmacie

Farmacie cu circuit închis, care asigură tratamentul pacienților internați.

Laboratoare

 • Laborator analize medicale
 • Laborator BFT
 • Laborator explorări funcționale
 • Laborator radiologie și imagistică medicală

Program de vizitare

 • luni – vineri / 15:00 – 20:00
 • sâmbătă – duminică / 10:00 – 20:00
Leave a Comment

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.